Система випуску відпрацьованих газів КрАЗ-5233НЕ Shrek-APC

Випуск відпрацьованих газів проводиться через глушник на лівий бік. Будова системи випуску показана на рисунку 11.

У системі випуску встановлені допоміжні гальма 4 з поворотною заслінкою. Система випуску газів пристосована для підключення комплекту ДК-4Д. З цією метою на кінці задньої випускної труби приварені гачки. При обладнанні автомобіля вказаним комплектом необхідно приварити газовідбірник до кришки (газовідбірник і кришка входять до складу комплекту ДК-4Д). Порядок обладнання, підключення і рекомендації з експлуатації комплекту ДК-4Д викладені в його паспорті. Робота комплекту ДК-4Д повинна проводитися при середній частоті обертання колінчастого вала двигуна (1500-1700 об/хв) без навантаження.

Кожен цикл роботи двигуна з вказаним комплектом не повинен перевищувати 2 год із подальшою перервою на 30 хвилин.

У процесі експлуатації при виявленні пропуску відпрацьованих газів через фланці компенсатора необхідно підтягти гайки стяжних болтів хомутів із зусиллям, що запобігає провертанню хомутів на фланцях компенсатора.

Система випуску відпрацьованих газів КрАЗ-5233НЕ

Рисунок 11 – Система випуску відпрацьованих газів:

1-патрубок; 2, 5, 9-труба; 3-підведення повітря до циліндра управління допоміжної гальмової системи; 4-гальма допоміжні; 6-глушник; 7-труба вихлопна; 8- компенсатор; 10-гайка; 11-кронштейн кріплення; 12-лонжерон